lørdag 30. april 2011

Tom dag

I dag har jeg ingenting fornuftig å skrive om, men i likhet med VG og Dagbladet lar jeg ikke det stoppe meg fra å skrive. Så langt der i fra. Sniker inn et siste innlegg før måneden er omme.

For et vær! Ja, jeg har sunket så lavt at jeg må skrive om noe så teit som været for å få tiden til å gå. Her i Oslo virker det som vi rett og slett har hoppet over våren og skippet rett til sommeren. Kjipt, siden våren er den beste tiden av året. Det lukter sommer! ...og da sikter jeg ikke til den klamme lukta som kan oppleves på en overfylt t-bane om sommeren. Jeg får lyst til å dra ut i en park og grille. En kald øl i ene hånda og en vakker blondine på fanget mens lukten av brennende kjøtt river i nesa. ...men jeg liker ikke å grille, og jeg kjenner ingen blondiner som vil sitte på fanget mitt. Det får heller være til en annen gang.



Nå er det tid for selvangivelse. Har du husket å ikke levere selvangivelsen da? Det er i slike tilfeller jeg er glad for å ha en enkel privatøkonomi. Oppskriften på min selvangivelse: Bruk to minutter på å se over... så arkivere. Med arkivering mener jeg selvfølgelig å legge papirene i nærmeste bunke og håpe de forsvinner – det er den kommunale måten å arkivere på.

Her er et utvalg filmsitater jeg synes er fine. Hvorfor? Fordi jeg liker film og jeg liker å sette opp lister.

  • «It's a hell of a thing, killin' a man. Take away all he's got, and all he's ever gonna have». Clint Eastwood, Unforgiven.
  • «I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream; that's my nightmare. Crawling, slithering, along the edge of a straight razor... and surviving». Marlon Brando, Apocalypse Now.
  • «Machete don't text». Danny Trejo, Machete.
  • «There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die». Johnny Depp, Fear and Loating in Las Vegas.
  • «...Hey, don't talk like that about pigs. They're usually much nicer than people». Jean Reno, Leon.
  • «Downtime's important. If I had to deal with all the fucking mouthbreathers non-stop without a break, I'd put my head in the deep-fryer... balls, too». Jeff Andersen, Clerks 2.
  • «I'm gonna eat your brains and gain your knowledge». Josh Brolin, Planet Terror.
Nei, det får være nok filmnerding for i dag. På tide å gjøre noe fornuftig. Kanskje en middagslur før middag.

torsdag 28. april 2011

Middag og bursdag

4-stjerners middag denne uken var et lenge etterlengtet løft for tv-serien. Ukas deltakere var nemlig kokker – i motsetting til siste ukenes temmelig uinteressante kvasikjendiser. Deltakerne var Jan Vardøen, Erling Sundal, Trond Moi og Charlotte Mohn. Dette er folk jeg gledelig kaller kjendiser. Synes det er flott at kokker har fått lov til å slippe inn i kjendisverdenen. De har jo tross alt virkelig talent og kunnskap som er verdt å beundre. Trond Moi vant, velfortjent, ukas konkurranse. Han toppa heile driden med en spennende hovedrett bestående av bl.a. kalveburger med gåselever og en 108 år gammel madeira som dessertvin. Den burgeren tror jeg jammen jeg skal prøve meg på en dag. En dag jeg føler meg ekstra tapper. Her er forresten oppskriften:

Foiegras-burger med frites
Ingredienser til 4 personer* 600 g renskåren kalvekjøtt
* 1/2 sitron
* 4 ss extra god olivenolje
* 4 ss hakket persille
* 1 ts svart pepper
* 4 skiver fersk gåselever
* 2 løk
* 1 ss smør
* 2 ss sukker
* 1 håndfull babyspinatblader
* 1 vårløk
* 2 ss ristede valnøtter
* 1 ss balsamicoeddik
* 1 ss extra god olivenolje
* 4 hamburgerbrød
Fremgangsmåte:1. Finhakk kalvekjøttet og ha i skall og saft fra sitronen og smak til med olje, salt og pepper. Form dette til 4 hamburgeremner og brun dem 1 - 2 minutter på hver side og ha dem på et stekebrett.
2. Kutt løken i skiver og brun dem med smør og sukker til den er helt myk. Smak til med salt og pepepr og evt litt balsamicoeddik. Legg dette oppå burgerne.
3. Krydre gåseleverskivene med salt og pepper og stek dem ca 30 sekunder på hver side og ha dem oppå burgerne
4. Toast hamburgerbrødene og ha gjerne på litt aioli om du vil, ha så på spinat, valnøtter og finsnittet vårløk. Legg så burgerne på toppen og ha på bugerbrødtoppen.
5. Server med frites og eventuelt en god salat ved siden av.
(oppskrift hentet fra TVN sine sider). Fant dessverre ikke noe brukbart bilde av en slik burger... men kan forsikre deg om at det var litt av et syn (forutsatt at den lages av mr. Moi).


Ellers kan det nevnes at Jessica Alba har bursdag i dag. Hun fyller 30.

Det er definitivt andre tider nå enn da jeg var ung. Da jeg var ung, for om lag 100 år siden, så ikke 30- åringer slik ut. Jezuz, hun er flott! Så henne senest for noen dager siden i filmen Machete, hvor hun gjør en riktig fin innsats. Filmen kan anbefales om du har sansen for den type ironiske hyllester til 80-talls søppelfilm. Tarantino og Rodriguez har gjort dette til en kunstfor gjennom Grindhousefilmene og nå Machette.

Vel, hadde jeg fått muligheten i dag ville hun fått en god og lang bursdagsklem – som jeg tror ville gledet meg mer enn henne. Hurra for deg!

onsdag 27. april 2011

Påsken er over

...og vips så var påsken over for denne gang. Påsken var god. Den gikk som vanlig raskere enn ønsket, men det er jo forventet. Nå er det på tide å pakke bort påskepynten og bytte ut påskeegg med Nutrilett.

Godt fornøyd med filmdelen av årets påske også. Kjøpte inn noen nye filmer til påsken, samt så noen gamle favoritter fra filmhylla. Dessuten gikk det faktisk en del bra på tv – som jeg ikke hadde sett. Ikke verst. Kombinerer du alt dette med strålende påskevær har du oppskriften på en dunderbra påske. Riktig fornøyd, jeg.

Om du lurer på hva jeg så av filmer i påsken... her har du filmlista:

Machete
Iron Man 2
Awake
Fritt Vilt 2
Mr. Brooks
Johna Hex
An American Haunting
Blessed
The Omen
Hellboy 2
Repo Men
Soylent Green
A Scanner Darkly
Texas Chainsaw Massacre:   the Beginning
Zombieland
All the Kings Men

Etter alle de nye filmene er plottet inn på IMDB har jeg nå gitt rating til 2.313 filmer totalt. Ikke ille om jeg så må si det selv. Føler at jeg kan kalle meg filmnerd med god margin.

mandag 25. april 2011

Du må ikke sove bort påskenatten

Jon?! Jon, hvor er du? Jeg savner deg... Vent, vent! La meg bare bryte inn med en gang - Det er ikke hva du tror. Jeg sikter selvsagt til Jon Blund. Den lille nissefyren som øser omkring seg med søvnpulver på alle barna så de sovner. En kan lett forveksle han med en slesk fyr med skumle hensikter, men det er ikke slik han er. Han er en grei fyr. Skulle bare ønske han kunne hive en sekk med sånn tryllepulver i huet på meg. Sliter med å få sove i natt også. På den lyse siden så sliter jeg forsvinnende lite på sengetøyet. Fortsetter dette kommer jeg til å kunne bruke samme sengetøyet til jeg er langt opp i 80-årene.

 
Hvem er denne karen med sekk og lue på?
Han ligner litt på nissen i grunn.
Det er ikke han, det er Jon Blund.
Han besøker store og små.
Ja, Jon Blund har med seg hver kveld til alle små,
no' spennende, no'morsomt, no' rart.
"Kveldens rettighet" begynner snart.
La oss starte: Klar, ferdig, gå!
Alle barn har rett til...
Jeg blir alltid søvnig så snart Jon Blund har dratt.
Sånn har det alltid vært med Jon Blund.
Jeg vil sove om en liten stund.
Tusen takk for nå, ha god natt!

Kjenner at det ikke var overveldende smart å spise opp resten av påskegodtet i kveld. Hjelper ikke på trangen til søvn at kroppen vibrerer under stresset av en overdose sjokolade. Tidligere i kveld ravet jeg omkring i huset, høy på sukker og e-stoffer, mens jeg laget dyrelyder og så på alle de vakre fargene som danset på veggene. Hvem trenger vel narkotika når sukkerpreparater fremdeles selges over disk.

The good stuff!

Jeg fortsetter å knaske sukker i håp om at galskapen skal roe seg. Med galskap skal ondt fordrives. "...We can't stop here. This is bat country."


søndag 24. april 2011

Som påsken i egget

Våknet opp i dag ... la oss kalle det «tidlig»... med episk dårlig smak i munnen. En slik dårlig smak som får meg til å lure på hva jeg har drevet med i natt. En mellomting av råttent løv og lommevarm makrell i tomat – som har gått ut på dato. Selv ikke det er en dekkende beskrivelse. Mulig gårsdagens smågodt orgie var en medvirkende faktor. Heldigvis gikk det over ved å skylle munnen iherdig med tung sprit.


Påskeharen hadde ikke glemt meg allikevel – den lille rakker'n. Fullastet påskeegg med masse av alt som var godt. Proppet i meg urovekkende mengder i løpet av kvelden. Det er lett å miste oversikten når en ser på film og hyller i seg godsaker samtidig.


Isbilmannen var tilbake i dag. Passerte han i ettermiddag på vei til påskemiddag hos foreldrene mine. Ringa-ding-ding-dudelig-ding!!! Selvfølgelig rett i øret på meg når jeg gikk forbi. Ble dritforbanna og ba han komme seg inn i den jævla pedomobilen sin og pelle seg tilbake til helvete. Sint! Dessverre sa jeg jo ikke det, vettu. Jeg sier ikke mye og i alle fall ikke til de rette tidspunktene. Kanskje like greit. Isbilmannen er sikkert en ok fyr om du blir kjent med han. Stakkars mannen prøver jo bare å livnære seg ved å selge is til allerede lubne barn. Jeg vil nødig stå i veien for en ærlig arbeidende person. Men den bjella kunne han fint legge igjen hjemme neste gang.

Middagen hos foreldrene mine var påskens beste kulinariske opplevelse. Lammestek sto på menyen. Kanskje unødvendig å nevne at jeg nesten spiste meg inn i en koma. Vanvittig godt!


Mørt og saftig kjøtt med en perfekt rødvin til. Blir nesten sulten igjen bare ved tanken. Til dessert var det eplekake med krem. Jeg tror den var fantastisk god. Husker ikke så mye av den siden jeg var i en mer eller mindre matruset tilstand. Hvordan jeg kom meg hjem er jeg ikke sikker på.

fredag 22. april 2011

Påskevett

Det er muligens i seneste lage å komme drassende med fjellvettreglene nå, de fleste som har dratt på fjellet har vært der noen dager alt. Men om du er på fjellet og det fremdeles er liv i deg kan det være lurt å lære seg den gode gamle regla.

Fjellvettreglene:

  1. Legg ikke ut på langtur uten trening.
  2. Meld fra hvor du går.
  3. Vis respekt for været og værmeldingene.
  4. Vær rusten mot uvær og kulde selv på korte turer. Ha alltid med ryggsekk og det utstyret fjellet krever.
  5. Lytt til erfarne fjellfolk.
  6. Bruk kart og kompass.
  7. Gå ikke alene.
  8. Vend i tide – det er ingen skam å snu.
  9. Spar på kreftene og grav deg ned i tide.


Om du derimot er hjemme i påsken, som fornuftige folk er, vil jeg anbefale deg å følge mine 9 regler for en trygg og god hjemmepåske. Hvis du ikke er en rutinert hjemmepåskedeltaker er det flere nybegynnerfeil du kan dumpe bort i.

Hjemmevettregler for de av oss som er hjemme i påsken:
  1. Hamstre store mengder mat, drikke og smågodt – påsken er lang og apetitten er stor.
  2. Stol aldri på tv-programmet i påsken – kjøp inn rikelig med filmer.
  3. Det er ingen skam å være hjemme.
  4. Sjekk alltid datomerkingen på påskegodtet ditt.
  5. Sleng deg ned på sofaen i tide.
  6. Spar på kreftene – ta hyppige middagslurer.
  7. Du skal ikke begjære din nestens eiendom – spesielt ikke om det er en hytte på fjellet.
  8. Det er lov å være lat - la de sosiale aktivitetene komme til deg.
  9. Du skal holde hviledagene (altså ALLE påskedagene) hellig. Slapp av og stress ned.

Riktig klesvalg er essensielt i påsken. Gult er også denne sesongen den mest trendy påskefargen. Ønsker du å være festens midtpunkt gjør du klokt i å kle deg påskete. Det finnes ikke dårlig vær, bare gule fjær...

torsdag 21. april 2011

Påske in tha house!

Påsken er på rett spor. Jeg har ikke gjort noe som vanlige folk kaller fornuftig i dag. Det er jeg stolt av. Det er altfor mange som stresser for å ha en fin påskeferie. Folk skulle heller ta livet mer med ro, sette seg ned og se det passere i bedagelig tempo.

Satt på balkongen min og solte meg litt. Spiste opp en pakke med mini Kvikk Lunsj. Ble mett. Tror det er det nærmeste jeg kommer en påsketur i år. Lurer på hvor mange tonn Kvikk Lunsj som spises i løpet av en påske? Dette er jo den eneste gangen i året det er sosialt akseptabelt å spise slik gamlingsjokolade.


Jeg har dessuten pyntet til påske her i huset. Tok meg nøyaktig 5 minutter (inkludert drikkepause). Kan ikke skryte på meg å ha mye påskepynt akkurat. Kommer av at jeg alltid har syntes påskepynt har vært så harry, men jeg har nå tre kyllinger/høner å pynte med. Kjøpte den ene denne uka. De er muligens ikke så fryktelig påskete. Mere en type helårshøner. ...ikke at jeg ville drømme om å ha høner stående fremme hele året, altså.


Nei, da har jeg mer sansen for påskegrisen. Lodden og fin. Fikk den for noen år tilbake av to gode venner med god smak.


Påskeegget mitt viste seg å være sjokkerende tomt. Ingen som tenker på meg *tørker en bitter tåre*. Blir visst nødt til å fylle det selv.

...men hva skal egentlig til for å få fint påskeegg av haren (påskeharen, altså). Hva er kriteriene? Hvordan er reglene? Til jul er det jo om å gjøre å være snillest mulig slik at nissen noterer noe positivt i boka si. Hva pokker skal en gjøre til påske?! Følger også påskeharen med på hva du gjør? Håper ikke det.

Påskeharen goes high-teck... i jakten på slemme barn (om det er det han er opptatt av). Syke jævel!

onsdag 20. april 2011

Påskefred

Påskefreden har senket seg over hjemmet. I dag fikk jeg gjort unna de siste forberedelsene til påske. Alt som gjenstår er å slappe av og ta høytiden med ro. Det eneste jeg gjøre i løpet av påsken er å ha middag med foreldrene mine på søndag, og det er i grunnen helt greit. Jeg er som nevnt stor fan av gratis mat.

...for ja; jeg blir hjemme i påsken. Årene med å dra til en nedsnødd, iskald hytte og ha ski på beina er for lengst over. Jeg skaper mine egne tradisjoner. Påsketradisjoner. God mat, godt drikke og mye, mye film – det er hovedingrediensene i min påske. Folk for gjøre som de vil. Om du får tenning av skismøring, råtten snø og klamme sokker så ser jeg det bare som en fordel at du reiser på fjellet. Få det ut av systemet. Syke, syke folk!

Jeg møtte en trønder i butikken i dag. Ikke noe mer verdt å nevne om det. Ingen punch line her. Tenkte bare det var greit å si i fra. Prøvde naturligvis å ikke stirre. En vil nødig få dem til å føle seg utilpasse.


Ellers fullt kjør i butikken. Snodig hvordan folk får det stirrende paniske blikket hver gang det nærmer seg helligdager og butikken holder stengt. Panikken setter klørne i hjernen deres og de surrer omkring og fyller handlevogna med alt de finner. Det er urinstinktet som slår inn. En liten stemme i hodet hvisker usammenhengende om farene ved å sulte i hjel. En kan dø av det.


Påskekylling ja... alle vet jo at det er påskeharen som rocker på denne tiden av året. Hva har kyllinger noen gang gjort for oss?! Er tross alt haren som deler ut påskeegg. Egg med godt påskesnadder inni.  Har ikke sjekka påskeegget mitt enda. Får gjøre det i morgen tidlig. Spennende!

torsdag 14. april 2011

Mythbusting

Velkommen til en helt ny spalte i bloggen – Mythbusters spesial. Her skal vi teste ut dagsaktuelle myter og påstander som opptar folk flest. Eksperimentene utføres selvsagt etter strenge vitenskaplige kriterier og under kyndig kontroll av et bredt panel av forskere. Med andre ord; ikke noe juks eller fanteri her nei. Seriøst.

Den første myten jeg kommer til å ta for meg er: «Alt er bedre med bart». Mhm, et kjent og kjært utrykk som mange vil dra kjensel på. For min del er det helt nytt siden det er noe jeg akkurat fant på. Men jeg tror allikevel det er en myte det kan være spennende å få klarhet i.
I følge ordboka defineres bart som den hårveksten som foregår på overleppen til et menneske. Også betegnet som mustasje. Enkelte mennesker velger å kultivere denne hårveksten i isteden for å barbere den vekk som normale folk. Gjennom tidene har en velholdt bart vært et symbol på makt og velstand. Bartens popularitet har sunket drastisk i vårt samfunn de siste 50 år. Det er dette som gjør dagens eksperiment så vanvittig fascinerende. Om det skulle vise seg at myten er sann, vil da bartemoten igjen slå over oss? Only time will tell...

Testen er knakende enkel: Jeg har tatt for meg enkelte utvalgte «ting» (valgt tilfeldig ut ved hjelp av loddtrekning), for så å se om de blir bedre eller dårligere med bart. På slutten summeres det opp poeng for og i mot bart. On with the show!

Katt med bart.
Jo, katten må sies å ha fått et løft ved hjelp av bart. Katten er sofistikert og ikke redd for å vise det. Trendy!Det er nok her vi vil se at bartetrenden først slår ann.

Egg med bart:
Oioioi! Her snakker vi betydelig forbedring, dere. Egget har fått mer personlighet og er ikke lenger bare et blankt egg i kartongen. Et selvsikkert egg som ikke gir seg før det er på topp.

Pølse med bart:
Nnnn...nei. Nei, pølse blir ikke nevneverdig bedre med bart. Pølse og ketsjup henger sammen. Pølse, bart og ketsjup sammen blir bare klin. ...og ingen vil vel ha bartehår i maten sin heller.

Kinder Suprise (egg) med bart:
Jada, klinkende klart at Kinderegg blir flere ganger bedre med bart. Dessuten kan produsenten reklamere med at egget nå er 4 ting på en gang. Bart på egget vil øke omsettingen.

Tom Selleck (Magnum P.I) med bart:
Klart bedre med bart! Et klassisk eksempel på at 80-tallsbart kan fungere selv i dag. Uten bart ser han tafatt og veik ut. For ordens skyld vil jeg nevne at slik skjorte er det kun lov å gå med om du bor på Hawaii.

Gris med bart:
Uten tvil! Gris er bedre med bart! Nok et soleklart eksempel på at bart gjør ting bedre. Griser er som vi alle vet fantastiske dyr. Bart gjør bare en god ting enda bedre. Grisen oser formelig autoritet, integritet og eleganse.

RESULTAT:
Etter en rask, men nøyaktig, opptelling ser vi en overveldende seier til ja-siden. I hele fem av seks tilfeller blir ting bedre med bart. Hvem skulle trodd det dere?! Så ja.... Ja, ting blir bedre med bart.



onsdag 13. april 2011

Singin' in the Rain

Regn. Jeg plasker fra vanndam til vanndam mens paraplyen svaier faretruende i vinden. Regnet er noe jeg både elsker og hater. Kjølig, fuktig luft som er lett å puste. Skoene som lager surklelyder og små plask på vei dit de skal. Gleden ved å kunne stikke hodet under en stor sort paraply og føle seg trygg.



"I'm singing in the rain
Just singing in the rain
What a glorious feelin'
I'm happy again
I'm laughing at clouds
So dark up above
The sun's in my heart
And I'm ready for love
Let the stormy clouds chase
Everyone from the place
Come on with the rain
I've a smile on my face
I walk down the lane
With a happy refrain
Just singin',
Singin' in the rain ... osv."


Noen dager regner det ikke bare ute, men hvor enn du går. Det er lett å gå seg bort i regnet når du ikke vet hvor du skal.


«It can't rain all the time»

søndag 10. april 2011

Rolig søndag

I dag kom moren min hjem fra sykehuset. Alt ser ut til å ha gått som det skulle med hofteoperasjonen. Hurra!!!  Hun hadde visst fått en av de beste hoftelegene i landet til å fikse og trikse seg også. Blir ikke bedre enn det. Utrolig å se hvor raskt hun er på beina igjen, bokstavelig talt. Tidligere i uka var hun helt slått ut og fikk tunge medisiner for smertene. ...og vips var hun oppe og trasket omkring i korridorene på sykehuset så støvskyen sto omkring henne. Imponerende!

"beep-beep"

Blir selvfølgelig noe annet å komme hjem der servicen er litt dårligere, men det går nok bra. Faren min pleier å stå på når det gjelder. Tenker jeg stikker innom i morgen med en blomst eller to. Kan aldri få for mange blomster, sier de som har greie på det.

Må innrømme at det har gått en del ut over nattesøvnen min ved å bekymre seg slik. Jeg liker ikke å bekymre meg. Trives best med å være bitter og sint. Men det er jo greit med et avbrekk. Håper dette er siste operasjonen på en god stund. Vi vet jo alle hvor det ender om man blir hekta på å forbedre kroppen ved hjelp av mekanikk.


Ellers har det ikke skjedd så mye denne søndagen. Slik er det jo som regel med søndager – med mindre en er hypersosial eller søndagsturfanatiker. Søndag er hviledagen i følge den gode boken. ...og slike ting synes jeg det er viktig å rette seg etter. Straks blir det komponering av søndagsmiddag (biter av gris) og en film fra filmsamlingen. Mer aktivitet blir det ikke fra disse kanter i dag.

lørdag 9. april 2011

En plass i solen

For en fantastisk flott dag. Sola skinner og det er temmelig varmt ute. Helomvending fra gårsdagens vindhelvete. Skal si være svinger mer enn en gruppe swingers på svingkurs. Har fått gjort mye nyttig i dag - til en forandring. Jeg kan nevne i fleng: Vasket tøy, spist lunsj på balkongen, kastet papir i papirkontieineren, brettet melkekartonger, vasket badet, handlet (på en lørdag - uten å drepe noen!) ryddet i kjøleskapet og lånt bort en overmadrass jeg hadde i kjelleren. Flink!



Madrassoverleveringen, ja... Mens jeg sto utenfor blokka og ventet kom en eldre dame bortover. ...og med eldre dame mener jeg gammal kjerring allerede med en illeluktende fot i graven. Hun gikk i retning av inngangsdøra mens hun så på meg... og med så på meg mener jeg at hun skulte med de smale innsunkne gamlingøynene sine. Jeg smilte og nikket for å prøve å virke vennlig. Det var jo en så fin dag at det kunne være greit å gi litt tilbake til samfunnet.

I det hun roter frem nøklene, en prosesss som tok bortimot fem minutter, snur hun seg halvveis til meg og sier: «Jeg ser deg nok. Jeg slipper deg ikke inn». Hun fortsetter like stilfast: «det har vært så mye innbrudd her siste tiden». Ser jeg ut som en dømrade innbruddstyv?!? Jeg snur meg, glaner på henne noen sekunder og sier humørløst at jeg ikke skal inn OG at jeg ha egen nøkkel siden jeg bor her. Hun grynter og slår igjen døra etter seg.



Var nesten så jeg kunne ha lyst til å knabbe veska hennes og løpe avgårde. Men så kom jeg på at jeg hadde en madrass under armen. Det er ikke lett å løpe med en madrass under armen. Kunne jo gjort det senere i uka, men hvordan i allverden skulle jeg finne henne igjen. Alle gamlinger ser like ut for meg.

fredag 8. april 2011

Gone with the Wind

I dag har det kun gjort en ting og det er å blåse. Kraftig. Heftige saker skal jeg si deg. Det var faktisk bølger i klosettet og jeg måtte tæipe igjen lufteluka på kjøkkenet. I løpet av alle de årene jeg har bodd her har jeg aldri opplevd at den luka beveget seg kun ved hjelp av naturkreftene.

Jeg prøvde forgjeves å knipse noen bilder av vinden, men den ville ikke stå stille lenge nok. Til slutt ga jeg opp... mye på grunn av at kamera mitt hadde blåst bort. På vei bort til butikken, ja for mat må en jo ha selv om det blåser, holdt jeg på å blåse bort jeg også. True story. Heldigvis er jeg såpass tung at vinden måtte gi opp og i stede konsentrere seg om sende pensjonister og lettvektere i luftpost til Sverige ... eller andre mindre trivelige steder. Det blåste så kraftig at pensjonistene igjen hadde festet ispigger på skoene sine for å få mere bakkekontakt. Priser meg lykkelig at jeg ikke er bruker av hverken tupe, parykk eller hentesveis. Er det egentlig noen som har hentesveis nå i 2011? Det var jo kjempepopulært på 80 og 90 tallet. Snodig hvordan artige greier går av mote.


Donald Trump i et noe luftig øyeblikk. Selv rike og vellykkede forretningsmenn kan slite med håret. Det minner meg på det gamle ordtaket «penger kan kjøpe deg lykke, men ikke vindsikkert hår». Så sant som det er skrevet.

Is-bilen har dukket opp igjen. Sto å ringte i bjella si utenfor tårnet mitt tidligere på kvelden. Om og om og om igjen. Ja, vi vet du står der ute og selger is.... de smarte av oss handlet faktisk is innen butikken stengte. Idioter er irriterende nok om de ikke skal ha tilgang på bjeller. Hadde det ikke blåst så jævlig skulle jeg våget meg ut på balkongen og kastet noe ned på han. Oi-oi! Der står en fremmed mann i kassebil og har is – best å sende ut ungene...

"Dinga-Ding-Ding-Ding-Ding"


Hva slags vær vil morgendagen bringe? - Frankly, my dear, I don't give a damn!

tirsdag 5. april 2011

Kinderegg

Kjøpte meg en tre-pack med Kinderegg i dag. Ja, jeg vet det heter Kinder Suprise nå, men strengt tatt så driter jeg i det. Da jeg var ung het det egg, og jeg er fremdeles ung. Vi spiste kinderegg og så på videokasetter... og vi spiste Grandiosa pizza – og likte det. Vi visste bare ikke bedre.


Nå er ikke Kinderegg slankekost (noe jeg egentlig burde holde meg til), men det sto enten mellom en tre-pack med Kinder eller en six-pack med Carlsberg. Jeg overrasket meg selv. Carlsberg er også godt, men du får ikke med noen overraskelse. Overraskelsen består vanligvis i alt det teite du finner på etter å ha hyllet i deg seks bokser dansk brygg.

Kinderegg skal i følge reklamen være tre ting på en gang: sjokolade, overraskelse og en leke. Dette er i gråsonen for svindel, etter min mening. Overraskelsen ER jo leken. Ikke ble jeg særlig imponert over lekene heller i de tre eggene mine. Fikk en hund og to kastevåpen. Tingene hadde max 3 – 4 deler å sette sammen. Stusslig! Kindereggene på min tid inneholdt snodige saker med masser av deler og uforståelig bruksanvisning. Overraskelsen da lå i om du i det hele tatt klarte å få noe fornuftig ut av plastdelene. Det var en viktig opplæring til livet generelt og har gitt min generasjon en fordel når det kommer til montering av flatpakka møbler fra Ikea.

Du kan si hva du vil om Kinderegg, men mye artig søppel blir det ut av de små eggene.



Hva slags foreldre er det som gir slike greier til barna sine?! Halve esken består jo av advarsler. Følger til og med et eget vedlegg inni egget om sikkerhet. Nesesikkerhet. Skulle ønske jeg leste advarselen før jeg starta med å bygge. Fikk den ene propellen opp i nesa. Det var et uhell, jeg sverger!

Mandag på tirsdag

Så var nok en regntung tirsdag omme. I alle fall den delen av dagen jeg behøver å tilbringe utendørs eller sammen med folk. Tirsdager begynner å gi meg mandagsfølelse. Det er en utvikling jeg synes er skremmende. Greit at mandagen er guffen – mandag er mandag. Det blir noe annet når det smitter av på andre ukedager.

Dagens gruppeterapi gikk ikke så bra. Var helt tom i hodet og sa faktisk ikke stort. Passet dårlig siden to av de andre startet dagen med å kommentere at det ble så mye stillhet i gruppa og at de savnet dynamikk og fremskritt. Følte meg truffet selv om de sikkert ikke siktet til meg spesielt. Jeg har bare mye å tenke på og mangler fokus. Ved flere anledninger følte jeg meg drive avgårde i andre tanker. Får skjerpe meg til neste gang. Skal jeg få noe ut av dette, bortsett fra ubehag, er det bare å brette opp ermene og gå inn for en fight.

Noe av det som bekymrer meg mest i dag er at moren min er på sykehuset for å opereres. Hun dro inn i dag og blir over til søndag eller mandag, om alt går bra. ...og jeg håper inderlig at alt går bra. Hun skal ta hofteoperasjon, og det er ikke småtterier – spesielt ikke når en er litt oppe i årene. Håper i det minste hun får en knallgod lege.

Dexter?

Moren min var ganske mye på sykehuset, av forskjellige årsaker, gjennom oppveksten min. Ikke lett å takle slik når man er barn... heller ikke lett når man er voksen kjenner jeg nå. Men alt kommer til å gå bra. Det er jeg sikker på. Jada. Det er sikkert slike bekymringer som er perfekt å ta opp i gruppa, men synes på en måte ikke det føltes riktig i dag. Kanskje neste gang når det har kommet litt på avstand.

Huff! Det er slike dager jeg ønsker meg flere piller. Glade piller.

Festlige piller i gøye farger.

fredag 1. april 2011

Aprilfredag

Så var det fredag igjen. Ikke en hvilken som helst fredag. Nei, denne fredagen heter 1. april. Dagen for lurerier og tøysing. Kanskje ikke uventet synes jeg dette er en tåpelig dag. Etter en hard oppvekst har jeg tilegnet meg en nærmest overmenneskelige evner til å gjennomskue løgn, lurerier og andre snuskerier. Noen vil kanskje mene at dette lukter av paranoia, men de tar feil. Som et resultat lar jeg meg aldri lure. Det eneste du oppnår ved å aprilspøke meg er forakt og automatisk nullstilling av min respekt for deg. Dine aprilspøker er smertelig tafatte. Din humor er like stilfull og subtil som danskebåten er luksuriøs. Slutt!

Hva er det med TVN om dagen? For meg virker det som om de ikke vil ha seere. Prøver de å ta igjen TV3 - som leder det lavpanna racet ved hjelp av Charterfeber og Paradise Hotel?! Beste sendetid bugner over med ting som Gullungene, Jakten på den 6. sans, Kongsvik Ungdomsskole, CSI: Miami, Bingobanden og Roast for å trekke frem de verste eksemplene. Det er så dumt at jeg blir flau. Jeg blir flau og får vondt inni meg. ...og ja, jeg skifter kanal.



Jeg er klar over at folk har forskjellig smak når det kommer til tv-titting. Men la oss ikke blande kortene før bjørnen er skutt. Det finnes forskjellig smak ... og så finnes det dårlig smak. TVN sitt hovedprogram føler jeg appellerer til den dårlige smaken. Om det virkelig er dette det norske folk vil ha på tv så er jeg redd for hva fremtiden bringer.